Siirry sisältöön

Keväällä 2025 järjestetään ensimmäinen Verlan Bikepacking & Outdoor tapahtuma

Fiiliksiä alueelta ja tärppejä omaan retkeesi voit katsoa Fillaripäiväkirjan 3-osaisesta Youtube - videosarjasta jonka innoittamana tapahtuma syntyi. Tapahtuman isäntinä toimivat #fillaripäiväkirja blogista, YouTube-kanavasta ja kirjoista tuttu Jaska Halttunen ja Verlan Suman "Fikseri" Tony Tavi. Klikkaa tästä videoihin.

Verla Bikepacking & Outdoors -tapahtuma kokoaa retkipyöräilystä, riippumattoilusta, melonnasta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet nauttimaan Verlan maailmanperintökohteen ja Repoveden kansallispuiston poluista ja maisemista.

Viikonlopun aikana ohjelmassa on yhteisöllistä hengailua luonnossa, pyörälenkkejä Jaskan kanssa, retkeilyaiheisia luentoja ja varusteworkshoppeja. Pääset myös testaamaan uusia riippumattomalleja, retkeilyvarusteita, retkiruokavälineitä, SUP-lautoja ja melontavarusteita. Tapahtumassa on myös livemusiikkia, joogaa, saunomista & uintia  - hyvää ruokaa unohtamatta.

Luontopolut ja läheiset vedet tarjoavat mahdollisuuden viettää rauhallista aikaa luonnossa. Kevät on kauneimmillaan ja puihin on juuri tullut lehdet - alueen linnusto on aktiivinen ja ensimmäiset kukat kukkivat - maaginen hetki saapua nauttimaan vehreästä Verlasta.

Alueella toimii Verlan Tehdasmuseo, kahvila, ravintola  ja  käsityöläispuoteja. Verlassa on tarjolla monenlaista majoitusta 1800-luvun taloista, mökkeihin ja omatoimiseen riippumatto/telttamajoitukseen suojellussa miljöössä. Verla on Sustainable Travel -kohde, jonka toiminnassa pyritään minimoimaan hiilijalanjälki. Alueella on myös sähköautojen latauspiste sekä kierrätyspiste majoittujille.

Tapahtuman tuottavat yhdessä Verlan Suma, Hang Outdoors, Tervarumpu ja Fillaripäiväkirja.
Tapahtuma on osa Verlan Suman ekomatkailun kehitysprojektia yhteistyössä Verlan Tehdasmuseon kanssa.

Maailmanperintökohde Verla, Kouvola